1) Başlangıç için elleriniz omuz genişliğinden biraz daha geniş olacak şekilde çubuğu tutun. Tutuş esnasında geniş kavrama tercih etmeniz hareket aralığınızı kısaltacaktır. Geniş kavrama ile birlikte kendinizi daha kısa bir mesafeden yukarı çekmeye çalışacağınız için bu durum pullups'u kolaylaştıracaktır. Ayrıca tutuş oldukça önemlidir. Burada dikkat edeceğiniz husus demiri tamamen kavramalısınız. Elleriniz ile çubuğu sertçe sıkıştırın, böylelikle hareket edemez ve kaymazsınız. Bu durumu şöyle düşünebilirsiniz; barı sıktığınızda, kollarınız ve omuz kaslarınız aktif olur. Kasları aktif etmeniz hareketi daha kolay yapabileceğiniz anlamına gelir.
2) Hareketi gerçekleştirmeden önce tutuş üzerinde biraz daha duralım. Dirseklerinizin konumu hareket için önemsiz gözükse de oldukça büyük bir yere sahiptir. Çubuğa asıldığınızda kollarınız fazla bükülü olmamalıdır. Her tekrarda kendinizi yukarı çekmeden önce kollarınız düz olmalıdır. Tekrarlar arasında kendinizi tamamen aşağı indirin. Böylelikle hareket aralığı daha uzun olduğu için barfiks daha verimli olacaktır. Dirseklerinizi gövdenize yakın tutun. Ayrıca ilk tekrar için zıplayarak kolanızı bükülü forma getirmeyin.
3) Barfiksi sadece üst vücut egzersizi olarak nitelendirmeyip kalçalarınızı sıkmayı ihmal etmeyin. Böylelikle mümkün olduğunca çok sayıda kas lifi aktif ederek hareketi daha rahat uygulayabileceksiniz. Ayrıca vücudunuzun sallanmasını önlemek için karnınızı sıkın.
4) Hareketin ilk aşamasına sırtınızın ortasında bir kalem sıkıştırıyormuş gibi kürek kemiklerinizi geri çekerek başlayın. Bir başka bakış açısıyla Pullups veya Chinups sırasında omuzlarınızın öne doğru dönmesine izin vermeyin onları geride tutun. Omuz yaralanmaya oldukça müsaittir bu sebeple bu küçük ipucu ile yaralanma riskinizi azaltmış olacaksınız.
5) Bir diğer önemli nokta belinizdir. Bel fazla düz veya kavisli olmamalı olabildiğince nötral pozisyonda kalmalıdır.
6) Adım adım barfiksi gerçekleştiriyorsunuz. Şimdi çekişe başlayabiliriz. Çeneniz çubuğun üzerinde iken çekiş tamamlandığında bir an için durun ve kaslarınızı sıkın. Çeneniz ellerinizden daha yüksekte olduğunda, çalışan kaslarınızı sıkmak, daha fazla güç ve performans kazanımı için daha fazla kas lifini uyaracaktır. Ardından kontrollü ve yavaş bir şekilde başlangıç pozisyonunuza geri dönün.
7) Diğer önemli nokta barfiks esnasında bakışlarınız bara odaklanmış halde değil karşıda olmalıdır. Yani hareket esnasında bara bakarak boynunuzu sıkmayın. Başınızı gövdenizle aynı hizada tutun ve karşınızda yer alan bir noktaya odaklanın.
8) Her şeyde olduğu gibi nefesin birçok hareket üzerinde önemli bir etkisi bulunmaktadır. Başlangıç pozisyonunda derin bir nefes alın, kendinizi yukarı çekerken nefesinizi tutun. Daha sonra kollarınız düz olana kadar kendinizi aşağı indirin. Bir sonraki tekrar hazır olmak için bir saniye ayırınbekleyin, sonra derin bir nefes alın ve kendinizi yeniden yukarı çekin. Setiniz bitene kadar nefes rutinin tekrarlayın.
9) Bardan sarkmaya alışın. Bu alışkanlık barfiks çekerken kendi vücut ağırlığınızı yükseltmenin size daha kolay gelmesini sağlayacaktır.
10) Son olarak sadece daha fazla tekrar elde etmek için kötü formda barfiks yapmayın. Doğru formda eklemlerinize zarar vermeden uygulayacağınız barfiksler daha verimli olacaktır.